Mad og måltids politik Myretuen



 Mad og måltidspolitik for småbørns gruppen Myretuen

Formål:

  • At servere en sund, varieret og ernæringsrigtig kost.
  • At vi ikke serverer sukkerholdige drikke, kager og slik i hverdagen.
  • At børn og voksne spiser sammen, så de voksne danner gode rollemodeller.
  • At vi motiverer børnene til, at smage på al slags mad.
  • At give børnene et roligt og hyggeligt måltid samt give dem den tid de har brug for til at spise.
  • At lære børnene, hvor maden kommer fra.
  • At lære børnene god bordskik.
  • At øve dem i at spise selv.
  • At lade børnene deltage i borddækning og ved tema dage eller lign. Lade børnene deltage i bagning og skrælning af frugt/grønt.
  • At der lægges vægt på god hygiejne med håndvask før og efter måltiderne.
  • At maden tager udgangspunkt i danske madtraditioner, men der vises respekt for børn med andre madkulturer.
  • Så længe det lille barn skal have modermælkserstatning, skal børnene selv medbringe dette. Dette gælder også ved komplicerede diæter.

 

Morgenmad:

Tilbydes til børn der møder inden 7.30. Består af havregrød/gryn eller cornflakes.

 

Formiddagsmad:

Vi spiser formiddagsmad ca. kl. 8.30. Består af årstidens frugt samt knækbrød og vand.

 

Middagsmad:

Vi spiser middagsmad ca. kl. 11. Består af brød med varieret pålæg således, at både fisk, kød og grønt er repræsenteret ved hvert måltid. Der serveres letmælk dertil. Der serveres modermælkserstatning til børn fra 0-1 år.

 

Eftermiddagsmad:

Vi spiser eftermiddagsmad ca. kl. 14. Består af årstidens frugt. Boller med smør eller knækbrød, samt vand.

 

For at begrænse tilbuddet af søde sager i Myretuen og dermed give børnene sunde madvaner, følger vi resten af husets kostpolitik, som er vedtaget i forældrebestyrelsen. Det vil sige, at vi kun får kage og søde sager ved særlige lejligheder.